ANTHRA-ZINC by VMZINC

 

Förpatinerad zink i en mörk, skiffergrå nyans.

99,995 % ren zink med legering av koppar och titan för ökad styrka och flexibilitet.

ANTHRA-ZINC har otaliga användningsområden, i t.ex.:.

  • Tak
  • Fasader
  • Beslag
  • Takrännor

ANTHRA-ZINC som vid leverans är mörkt antracitgrå, har också genomgått kemisk behandling på fabrik, vilket gett den en mörkgrå färgton.

Ytan på förpatinerad ANTHRA-ZINC antar långsamt en ljusare färgton, ungefär som mörk skiffer. Färgen består i många år utan att ytan förändras nämnvärt.

Efter många års exponering och slitage av ytan kan färgen i vissa fall ligga närmare QUARTZ-ZINK-färgen som är den naturliga patineringsfärgen för zink eller färgen på zinkkarbonat.
Det är skillnad på fram- och baksidan vilket innebär att uttrycket blir oharmoniskt om sidorna kombineras på samma byggnad.

NYHET: VMZ ANTHRA Strat® - En starkare zinkyta.

VMZ ANTHRA Strat är VMZINC:s Patinerade zink som förses med ett skikt transparent lack. Den unika ytbehandlingen bevarar på ett vackert sätt den Patinerade zinkens naturliga struktur.
 
VMZ Strat kan med fördel monteras på ”regnskyddad” plats (områden som inte normalt utsätts för regnvatten), t.ex. takfoten och liknande. När man använder VMZ Strat ska man vara uppmärksam på att det kan förekomma en ljus rand i lacken där zinken bockas. 
 
På en byggnad kan man kombinera VMZ Strat med vanlig, patinerad zink. Man ska dock vara uppmärksam på att inte montera detta i samma yta, eftersom det kommer att synas en färgskillnad mellan de två typerna (lackerad och olackerad).